Familien Frøystads båt(b)logg

Familien Frøystads båt(b)logg

Tur til Glesvær på Sotra

BåtturerOpprettet av Svein 10 sep., 2011 22:41:08

Den siste måneden har i båtsammenheng vært nitrist. Regn og atter regn. Sist gang vi var på en skikkelig båttur var i en "luke" mellom regnbygene for over en måned siden. En lignende luke dukket opp denne lørdagen. Ikke noe strålende vær, men iallefall ikke styrtregn. Og vi fikk en fin ettermiddag og kveld på sjøen med Glesvær som mål.

Korsfjorden var ikke så verst i dag. Litt dønninger, men ikke så mye vind. Det frisknet imidlertid til på veien tilbake og blir nok friskt ut på kvelden og i morgen. Noen bølger slo litt innover båten på vei tilbake, men ikke noe å skrive hjem om. smiley

På vei ut Korsfjorden møtte vi på en regatta med seilbåter i god driv.

Her går vi ut Korsfjorden med Austevoll til babord og Sotra (Klokkarvik i Sund) til styrbord.

Når en skal gå til Glesvær ut Korsfjorden er det veldig flott å gå inn Austefjorden mellom Sotra og Tofterøy.

Ved innløpet til Austefjorden lå en nokså overfylt færing og fisket. Har mistanke om at det var tyskere, men er ikke helt sikker. smiley

Ytterst i Austefjorden ligger et nytt og flott hotell- og konferansesenter på Sotrasiden (Sund). Det heter Panorama konferansehotell og eies av Smiths venner (en religiøs sekt). De eier også Norges største konferansesenter på Østlandet. Har vært på dette hotellet med jobben og kan underskrive på at det er flott og profesjonelt drevet. Og det har en fantastisk beliggenhet.

Ved kaien vil du også se en flott gammel og godt vedlikeholdt skøyte som hotellet bruker til å transportere gjester rundt omkring i dette flotte marine miljøet.

Austefjorden er smal og nydelig, med mange sjøhus, hytter og en bro fra Sotra til Tofterøy (19 m over havet).

Her passerer vi Steinsland molo og Rophamro.

Og ikke lenge etter dukker Glesvær gjestebrygge og kafe/restaurant opp!

Det ble tid til en liten tur i land, men intet måltid på kafeen denne gang. Den er virkelig verdt et besøk, både på grunn av maten (rikholdig meny) og miljøet!

Mer informasjon er å finne på hjemmesidene til kafeen: http://www.holmakaien.no/

God plass på gjestebryggen i dag.

Mirijam testet isen på Glesvær selv om sommeren definitivt er over, eller aldri kom. Godt dieselvarmeren var fyrt opp i båten! Når det blir høstlig gir diselvarmeren god varme inne i båten, så den ville vi ikke vært foruten. På sommerdager med regn og behov for å tørke opp fuktighet i båten (våte klær og folk), er det også kjekt å kunne starte varmeren.

Det er gamle ærverdige bygninger på dette gamle handesstedet:

Det ble bare noen timer på sjøen. Regnværet lå og lurte ute i havet og kom på veien tilbake, om enn ikke i plagsomt omfang. På veien tilbake gikk vi på vestsiden av Tofterøy ut Toftøyosen.

Og ytterst i Korsfjorden passerer vi Marsteinen fyr på vei inn fjorden igjen.

Dette er en av de bedre fiskeplassene i Bergensområdet, der du kan få stor fisk!

Fin ettermiddag og kveld på sjøen. Neste gang blir det middag på Glesvær kafe. smiley

  • Kommentarer(2)//blogg.froystad.org/#post35