Familien Frøystads båt(b)logg

Familien Frøystads båt(b)logg

Tur til Bakkasund i Austevoll

BåtturerOpprettet av Svein 17 sep., 2011 16:46:31

Det har vært mye klaging over været på bloggen de siste ukene og uken som ligger bak oss har vært preget av etterlevningene av den tropiske orkanen Katia, som også har nådd Vestlandskysten, men da i hovedsak i form av kuling og regn. De største nedbørsmengdene falt imidlertid litt sør for Bergen, men båtvær har det jo allikevel ikke vært. Kjekt at det nå ble en fin helg! September kan være både varm og fin på Vestlandet, men jeg velger å legge hovedvekten på fin denne gang og så var det dieselvarmeren som sørget for resten.

Rederinnen og undertegnede fikk ordnet pass av de yngste barna og la ut på tur til Bakkasund helt nord i Austevoll. Her er det en gjestehavn med ca 30 plasser og Joker-butikk, dieselfylling og strøm på kaia. Det ryktes om varme rundstykker til frokost, noe butikken ikke skuffet på.

Varmt, stille og fint i båthavna i dag. La merke til at mange benyttet anledningen til tidlig fredagsfri for å komme avgårde på sjøen. Sjeldne anledninger i disse tider!

Fin ettermiddag på sjøen ligger foran oss og her ligger 5 knops kjølvann bak oss. Det ble etterhvert 11-12 knop og Bakkasund på ca 1,5 timer.

Her stevner vi i retning av Lerøyna, som ligger mellom Sotra og Hjellestad. Og den vesle sjarmerende fergen kommer tøffende.

Fergen trafikkerer trofast sambandet Klokkarvik - Lerøyna - Hjellestad. Det er noe sus fra fordums fergetid når du møter denne fergen, som ikke har kapasitet til så mange biler, men som vi ofte møter når vi passerer dette området.

Klokkarvik til styrbord og Lerøyna til babord.

Korsfjorden var fin denne fredagskvelden i september. Og det var en hel del båttrafikk; både møtende og passerende.

Bakkasund ligger helt nord i Austevoll på Store Kalsøy. Utenfor her ligger bare storhavet og Marstein fyr. Broer karakteriserer denne øykommunen og her ser vi brosystemet mellom Store Kalsøy og Navøy, som er en av de store øyene i denne kommunen.

Innseilingen til Bakkasund er idyllisk.

Det er et stakesystem mellom grunnene som en må være oppmerksom på når en går inn til gjestehavnen. Å ta det med ro og følge merkingen er et godt råd! Nå finnes jo kun 2 typer båtførere: De som har gått på grunn og de som kommer til å gjøre det.

Det viste seg imidlertid at det var mange som hadde tatt tidlig fri og allerede lå i gjestehavnen på Bakkasund. Ingen ledige plasser i hovedhavnen.

Imidlertid fikk vi et tips fra en hyggelig båteier og fant oss en fin plass ved en lun flytebrygge bak Joker-butikken. Riktignok uten strøm og vann, men det går jo fint for en natt.

Stille og fint ut på kvelden. Virkelig idyll. Deilig middag ombord. Tid til å lese avisen og lytte litt til radio. Blir lite av det til vanlig. Og trivelig stemning i havnen.

Vi fikk etterhvert selskap av en annen båt som la seg longside. Nokså ferske båteiere i en NB på 27 fot. Vi traff de også i Ervikene i august, så det var artig å hilse på de på nytt. Det ble kaffi og hyggelig prat i vår båt til langt på kveld. Og til overmål viser det seg at de bor ikke så langt fra der vi bor i Bergen. Ikke akkurat naboer, men faktisk kan vi stå "i fare" for å treffe de når vi går en tur i vårt nærområde. Hyggelig og kjekt med nye båtbekjentskaper!

Etter frokost på lørdag bar det hjemover igjen for oss, etter at vi hadde fylt litt diesel. Prisen på denne pumpen var helt OK.

Noen godt utnyttede timer i båten var gjennomført og vi besøker gjerne Bakkasund igjen. Ikke så mye båttrafikk på veien hjem og kanskje litt kjølig vær i Korsfjorden. Tror vi fikk utnyttet denne helgens maksimalt, for nå er det andre aktiviteter som skal gjennomføres før det er jobb igjen på mandag.

Greit å vite om Bakkasund og omegn:
Gjestehavnen i Bakkasund
Kystmuseet i Bakkasund
Marsteinen fyr (flotte nettsider)
Kartplassering

  • Kommentarer(0)//blogg.froystad.org/#post36