Familien Frøystads båt(b)logg

Familien Frøystads båt(b)logg

Vårpuss april 2012

BåtenOpprettet av Svein 22 april, 2012 15:39:47

På samme måte som krokusen etterhvert stikker hodet opp av jorden og påskeliljene blomstrer når våren er i anmarsj, rykker horder av båtfolk ut til havnene rundt om i Norges land for å utføre båtpussen. For noen er dette ren og skjær erstatning for psykolog og en mental oppladning etter en tung vinter, for andre et pliktløp og et slit. Disse siste vurderer nok å selge båten under mottoet: "Det er 2 lykkelige dager i en båteiers liv: Den dagen han kjøpte båten og den dagen han solgte den". smiley

Båtfolk dør aldri, de bare lukter slik, er det sagt. Og det er også sagt at den som ikke tar vårpussen med glede, bør ikke ha båt. Dette er syretesten. Manndomsprøven. Ekteskap settes på prøve da båten en periode får så meget mere oppmerksomhet enn rederinnen, vel, hvis hun ikke deltar i båtpussen da. For båtpuss er sosialt!

For å balansere dette må det sies at mange etterhvert kjøper seg ut av dette i dag, noe jeg personlig synes er synd. Det har sine fordeler med tanke på arbeid og fordi en kanskje ikke synes en gjør det bra nok, men også sin klare ulempe. Iflg en skipper jeg snakket med på en av Redningsselskapets båter, ser de at en del båtfolk knapt nok har åpnet lokket til motorrommet før etter eller annet uforutsett skjer på sjøen, gjerne på første tur i ny sesong. Da er det ikke spøk når dieselfilteret er gått tett og båteieren ikke vet hvor det sitter og kanskje ikke har reserve, og en nærmer seg mer og mer land......

Vel, vel; det får være nok filosofering. Over til de harde fakta.

For min del er båtpussen delt inn i 3:
1. Motorservice
2. Rengjøring av skrog og overbygg inkludert polering, voksing og bunnsmøring.
3. Vask og klargjøring ombord.

Punkt 1 og 3 kan stort sett utføres når båten ligger på sjøen.

I år tok vi opp båten i midten av april (det var for kaldt i påsken) og har landligge i 1 uke på Dolviken Brygge i Bergen. Her er det tilgang på vann, strøm og båtutstyrsbutikker i massevis. Det gjør det hele mer effektivt. I tillegg er det kort vei mellom båt og hjem, noe som hjelper på under hektiske dager da dette skal kombineres med jobb, fritidsaktivteter og litt søvn inn i mellom. Har også hatt privilegiet med hjelp fra en arbeidsvillig pensjonistfar med tilhørende stor fleksibilitet for å stille på kaien. Kjekt å ha hjelp underveis; ingen tvil. Tidvis mye som skal gjøres den uken båten er på land.

Vi starter med begynnelsen.

Hva ble utført av motorservice?

Her var det en rekke rene vedlikeholdsoppgaver som stod på listen. Skift av olje og oljefilter ble utført sent i høst. Synes det er en god regel framfor vintermåneder med beskjeden bruk. Før båten ble tatt på land ble følgende uført:

- Bytte av dieselfiltre (for- og finfilter)
- Sjekk av luftfilter
- Sjekk av drivreim (byttet ifjor)
- Sjekk av girolje (skiftet ifjor)
- Sjekk av kjølevæske (skiftet ifjor)
- Bytte av sinkanode på motor (på intercooler)
- Sjekk av impeller - valgte ikke å bytte denne - så helt fin ut(utført på land)
- Etterfyll av grease til akslingshylsen

Det ble i fjor utført systemrens for både ferskvanns- og sjøvannsdelen av motorsystemet og kjøletemperatur har vært OK, så dette blir ikke utført i år.

Forøvrig må man jo først og fremst følge vedlikeholdsintervallene for aktuell motor. Det som her er nevnt er allikevel enkle vedlikeholdsmessige tiltak som båteier selv kan gjøre, uavhengig av motortype.

Neste steget er rengjøring og polering.

Det virkelig intense og krevende arbeidet starter når båten blir tatt på land. Og du kan være helt sikker på at det dukker opp noen overraskelser. Vi startet med å høytrykksspyle båten uten vannlinjen. Det var i hovedsak grønske og lite grodd, på tross av at båten har lagt i sjøen i 1 år. Deretter ble båten plassert og vaske- og rengjøringsjobben startet. Vi brukte i hovedsak zalo til båtvasken, men gikk også over hele skroget og overbygget med 2clean (selges av en svenske på alle båtmesser). Dette milde, men effektive vaskemiddelet, fungerer meget effektivt, kombinert med Hugos rensemiddel. En klassiker for båtrengjøring på meget skitne overflater/vanskelige streker og flekker.

Båten ble ren den, men sålenge den er 25 år gammel kan en jo ikke regne med at den blir penere enn den er, for å si det slik. Den har selvsagt noe bruksslitasje og riper etter års bruk, men framstår ikke så aller verst. God kvalitet i skrog, vinduer og innredning på disse båtene som ble bygd av Nidelv på 80-tallet og senere!

Deretter var det polering og voksing av både skrog og overbygg. Synes det ble bra! Gammel glans kom fram igjen og det er fint å se hvor lett skitten går av fordi den ble brukbart polert og vokset for 1 år siden under fenderlisten. Det er jo en del diskusjon rundt bruk av disse nye Nano-produktene nå. Jeg sjekket dette litt og fant bla ut at med Nano-polish (som går langt dypere i å "trenge" inn i gelcoaten enn vanlig polish) må du smøre på og polere samtidig. Tørker den før den poleres kan du faktisk skade gelcoaten, iflg en kar fra Hempel jeg snakket med. Anbefales aller helst til helt nye båter for å holde gelcoaten fersk og fin.

Jeg har brukt SeaJet båtpolish og Norpol formvoks. Helt greit resultat (se under - bildet lyger ikke). Egentlig var jeg ute etter Selaclean polish og voks, da de har fått meget hederlig omtale i diverse båtblad. Vil derfor anbefale denne pakken. Båtutstyrsbutikken var dessverre helt tom for denne og det sier vel sitt!

Ekstra rengjøring av propellene hører også med. I år er propellene lett pusset (etter at rur var skrapet bort) med 400-sandpapir, deretter polert og satt inn med grease. Så får neste opptak vise hvor effektivt det var. Det var også nødvendig med vedlikehold og oppfrisking av badeplattform, samt å male huset til ankervinsjen. Det var blitt litt medtatt og hadde godt av en oppshining med emalje-maling.

Den virkelig tunge jobben er nok bunnsmøringen. Iallefall når det er ned mot 5 grader og snø i luften underveis. Bunnsmøringen blir da tung å håndtere og et råd er enten å varme den eller tynne den litt ut med white spirit. Brukte nok 4-5 timer for å bunnsmøre skroget. skroget må også grundig maskeres på forhånd, slik at vannlinjen blir like pen som den har vært og slik at søl unngås. Det er noe gris med bunnsmøring! Og så lukter det sterkt. Så her bør en ha hansker og munnbind. Hardt går det ut over kroppen også, der en som en slangemenneske skal komme til på både tenkelige og utenkelige plasser. Og en blir fort litt "smøreblind". Vet ikke alltid nøyaktig hvor en har smurt eller ikke. Burde kanskje ikke smurt i det hele tatt, men kun flekket. Det skal jeg gjøre neste år, i og med at båten har få lag med bunnsmøring pr i dag. Den ble sandblåst og primet i bunnen for under 2 år siden.

På rekkene og halegattene, som er syrefaste, benyttes Autosol for polering og for å gjenvinne glans.

Når så bunnsmøringsslitet er over må det på vår båt plass sinkanode på skrog og sinkanode på propellmutter/propellaksling.

Det var også nødvendig å ta av eksosmuffen (den som fører eksosen ned i sjøen og reduserer støyen), da gammel sikaflex hang og slang under den. Denne og underlaget ble grundig rengjort og det ble deretter lagt på et solid lag med sikaflex som denne ble skrudd fast med på nytt. Ser bra ut. Har også hatt en lekkasje på innsiden mellom eksosslange og skroggjennomføring. Det kan være at eksosslangen må byttes, men foreløpig, etter gode råd, er det blitt skrudd fast med en kraftigere eksosklemme der slangen er tredd inn på skroggjennomføringen for eksos. Her var det tidligere kun vanlige slangeklemmer. Vi får se når båten er på sjøen igjen om det gjorde susen (bildet viser eksosmuffen før den ble tatt av).

Noen andre småfikser ble også utført - i hovedsak over vannlinjen - men praktisk når båten er på land. Uken gikk dermed fort.

Siste steget er innvendig arbeid

Da båten var blitt litt inneparkert i løpet av uken, fikk vi et par ekstra dager på land. Dette ble benyttet til siste del av båtpussen. Innvendig arbeid. I hovedsak er dette vask av inventar og dørk, men også vedlikehold av teakinnredning. Denne smurte vi i år med en ny type teakvoks, som var veldig effektiv og bra. Basert bla på bivoks og ogås en del av vedlikeholdspakken fra Selaclean (se over).

Det siste som står igjen av større ting er kalesjen. Den trenger en kraftig vask og en god impregnering. Det får vi ta så snart vi synes vi har tid og mulighet. Det må utføres før vi nærmer oss sommeren på skikkelig vis.

Kan i tillegg nevne at det ble oppdaget at tanken med hydraulik-olje til flapsene var tom, noe som indikerer lekkasje. Slangene må skiftes, da det ble er gått hull på en slange til den ene flapsen. Her må det nok en mekaniker til (grunnet min manglende kompetanse), men jeg gjorde en nødreparasjon nå når båten var på land, så får vi se hvor lenge det duger. Ser ikke for meg å kunne planlegge inn en slik litt større reperasjon (som innbefatter opptak av gulvet i akterkabin) før neste vårpuss, evnt til vinteren. Satser på at det holder gjennom sesongen.

Vi har en annen utfordring som vi foreløpig har valgt å skyve foran oss og det er skifte av septikkslanger. Det kommer en viss lukt fra disse og vi har prøvd det meste for å fjerne den, så det er nok kun å bytte de som står igjen. Det blir ikke gjort nå. Får se når motivasjonen er på plass til en slik drittjobb.

Båten har også fått ombord en Wallas-kokeplate. Her kan det ligge utfordringer, men de er ikke tatt fatt i ennå. Målet er at vi i skal gå fra spritapparat til Wallas (lampeolje), da jeg ikke har lyst på noen gass-installasjon. Det er ialle tilfelle en større operasjon og for Wallas var det ferdig opplegg. Forrige eier demonterte et Wallas-kjøkken som var ødelagt.

Alt i alt er vi fornøyd med resultatet av vårpussen og ser nå fram til en ny båtsesong. Når dette skrives søndag 22. april er det faktisk sol og litt varme i Bergen. Det er håp for båtlivet igjen. Sålangt har det vært for kaldt.

Gorine III og rederiet er klar for nye opplevelser i 2012!

Etter ca 2 uker på land (noen dager lenger enn planlagt grunnet organiseringen i marinaen) ble båten satt på sjøen igjen. Høytidsstund!

På plass i båsen hos Bjordal og Madsen igjen!

Gorine III er klar for en ny båtsesong!

TIPS TIL BÅTPUSSEN:

- Blank båt og problemfri båtsesong (Båtmagasinet)
- Tips til båtpussen (Båtliv)
- Guide til rask båtpuss for etternølere (Klikk.no - Båt)
- Sjekkliste for båtmotor (DinSide.no - Motor)
- Vurdering av ulike båtpuss-produkter (Båtmagasinet)
- Velg beste båtpolish – gjør jobben lettere og båten penere (TV2 hjelper deg)

- Flere bilder fra Båtpussen 2012!

Svein
- skipper på Gorine III

  • Kommentarer(0)//blogg.froystad.org/#post37